Recenzija / Saša Leskovac: Inteligentni pop Maye Sar

Narodno pozorište nije uobičajen ambijent za jedan pop-koncert. Međutim, ako je inteligentni pop Maye Sar u pitanju, ta se kuća kulture doima upravo kao prirodni habitat.
Piše: Saša Leskovac, profesor i muzičar u bendu Still Crazy
Dvosatni program Maye Sar se kvalitetom autorskog sadržaja, nivoom izvedbe, razrađenošću koncepta i bogatstvom muzičko-tonske teksture može svrstati u red vrhunskih, ne samo muzičkih, nego i kulturnih događaja. I sasvim dostatan najstarije i najvažnije kulturne scene u zemlji.

Dino Merlin i Tereza Kesovija pjevali s Mayom Sar u Narodnom pozorištu u Sarajevu

Više od dva sata trajao je sinoćnji gala koncert Maye Sar održan u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a završen je ovacijama publike koja je uživala u nastupu kojim je završen prvi dio bosanskohercegovačke koncertne turneje. U skladu s ranije datim obećanjem, Maya Sar i njezin devetočlani ansambl ponudili su publici sjajan šou, a produkcija koncerta dala je notu bajkovitog brižljivo biranom repertoaru koji su većinom činile autorske kompozitorice ove kantautorice, pjevačice i kompozitorice.

Maya Sar oduševila publiku u Mostaru

Kantautorica Maya Sar održala je u Mostaru treći koncert u okviru regionalne turneje "Live in Theater".
Maya i njen desetočlani ansambl publici su priredili još jednu noć za pamćenje. Nakon rasprodatih pozorišta u Tuzli i Banja Luci, regionalna turneja nastavljena je u punoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Publika je sa velikim oduševljenjem uživala u izvedbama Mayinih pjesama poput "Korake ti znam", "Krive riječi", "Naša ljubav, naša kuća" ali i njenim autorskim kompozicijama koje je pisala za druge izvođače, među kojim su Tereza Kesovija, Zdravko Čolić, Karolina Gočeva i mnogi drugi.

Maya Sar uoči koncerta u Narodnom pozorištu: Moja misija je vratiti muzici dostojanstvo

Bh. kantautorica, kompozitorica i pjevačica Maya Sar će 6. maja održati koncert u Narodnom pozorištu u Sarajevu. U pitanju je koncert kojim će Maya Sar nastaviti svoju bh. turneju pod nazivom "Live in theatre", koja je počela krajem marta koncertom u Narodnom pozorišu u Tuzli, nastavivši se nastupom u Banjoj Luci. Kako je sama autorica pojasnila na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Narodnom pozorištu, "Live in theatre" je koncept koji je poznat u svijetu, a želja im je bila i u BiH napraviti nešto što može participirati u svjetskim standardima.