“Muzika je hrana ljubavi…” - W. Shakespeare

Muzički atelje “Maya Sar” nastao je iz ljubavi i želje da se dugogodišnje pedagoško, studijsko i scensko iskustvo Maye Sar, prenese ljubiteljima muzike raznih generacija. Osnovni cilj je razvijati individualnost, kreativnost i motivaciju polaznika, njegovati ljubav i poštovanje prema umjetnosti, te stvaranje mogućnosti za sve one koji zele da razviju ili unaprijede svoje sposobnosti, bilo da se radi o početnicima ili afirmisanim muzičarima.

U okviru Muzičkog ateljea “Maya Sar”, postoje tri programa:

VOKALNI STUDIO – akcent je na modernim stilovima pjevanja (Pop, R’n’B, Soul…) i primjenjivanju savremenih “vocal coaching” metoda, po ugledu na svjetske savremene programe. Teme koje čine sastavni dio programa Vokalnog studija su: 

Osnovi vokalne tehnike Postavka glasa - impostacija
Vježbe disanja Intonacija i ritam
Razvijanje sluha  - “ear training” Dikcija
Fraziranje Interpretacija
Improvizacija Studijsko pjevanje i snimanje u muzičkom studiju
Višeglasno pjevanje Podizanje pjevačke kondicije i pripreme za koncert
Ponašanje na sceni i oslobađanje od treme Pravilna briga o glasu
Osnovi teorije muzike i solfeggia 
(kroz asocijacije na poznate muzičke primjere)            
Korepeticija

 

Nastava se odvija semestralno, u četiri nivoa.
Dva časa sedmicno (jedan individualni i jedan u grupi) u trajanju od 45 min.
Polaznici koji zele pohadjati iskljucivo individualne casove, nisu vezani za semestre i  trebaju to naznaciti u prijavi.

PJEVAONICA – namjenjena je najmlađim polaznicima od 4 – 8 godina, koji će kroz osmišljene muzičke igre i interakciju sa muzičkim instrumentima, na jedan ležeran način prilagođen uzrastu, upoznati svijet muzike.

Polaznici će imati priliku da učestvuju u snimanju autorskih kompozicija, posebno komponovanih za Pjevaonicu.
Nastava se odvija u grupi, jednom sedmično u trajanju 1h.

ŠKOLA KLAVIRA – obuhvata program od početnog do naprednog nivoa znanja, uz savladavanje osnova teorije muzike, solfeggia i tehnike klavira. Program je prilagodjen individualno svakom polazniku, shodno predispozicijama, predznanju i ambiciji.

Nastava se odvija individualno, dva puta sedmično u trajanju 45min.

Muzički atelje “Maya Sar” će organizovati Masterclass radionice, na kojima će gostovati priznati domaći i regionalni umjetnici, pjevači, instrumentalisti, kompozitori, producenti, glumci, koreografi, koji će u radu sa polaznicima“iz prve ruke” podijeliti svoja iskustva.

Pored medijskih gostovanja, polaznici ce posjećivati muzički studio, tonske probe i  koncerte, kako bi mogli upoznati sve segmente koje obuhvata profesionalno bavljenje muzikom.
Na kraju svakog semestra, polaznici će nastupiti na završnom koncertu.